METROPOLIS|NY CIRKUS PÅ SKEMAET
  ENGLISH

OM KIT

PRESSE
NETVÆRK
ARKIV
SØG
KONTAKT

METROPOLIS FESTIVAL 2013

Metropolis Festival 2013 fandt sted 1.-30. august. Meget er sket, siden den første dominoblok væltede de 6999 resterende den 1. august, satte byen i stå i en halv time og samlede københavnere i en storslået og flygtig legende event, der åbnede Metropolis Festival 2013.

   
DOMINOES   DEAFENING SILENCE   AEROPOLIS
   
EMPTY STEPS   100% KØBENHAVN   SATURN II
   
COOPERATZÌA: THE TRAIL   LIKE ME   C.A.P.E.
   
FIELD OFFICE   AFTERNOON OF A FOEHN   VORTEX
         

Vi har oplevet vores by og vores liv gennem en flok støvede tragikomiske klovnefigurer i en bunke af skrald; portrætteret af 100 københavnere i en gribende borgerundersøgelse; af to gadebørn under en bro; set gennem en 100m2 plasticboble, der inducerede storbyliv i alle afkroge af byen; indrammet i små kikkertudsnit af hverdagsliv med øje for poesien i detaljerne; iscenesat med 1500 teglsten manipuleret af virtuose artister; gennem virtuelle, interaktive vandringer og spil, der synliggør byens rytmer, sprækker og potentialer; og sat i relief af dansende plasticballerinaer båret af vinden.

30.000 tilskuere var med
Vejret var med os, anmelderne var med os, og vigtigst af alt var københavnerne med os. Metropolis Festival 2013 har ramt mere end 30.000 mennesker, der alle har fået et skud urban kunst, som har lagt kimen til at opleve byen fra nye perspektiver og mærke Københavns mange potentialer – menneskelige, arkitektoniske, erfaringsmæssige.

66 internationale kunstnere bragte deres 12 projekter til 23 udvalgte steder i København, 114 københavnere var med på scenen (eller i marken), og over 200 frivillige gjorde det hele muligt. En kæmpe tak til jer alle!

En gruppe bloggere har fulgt festivalen og lagt deres refleksioner og oplevelser til skue her. Og du er selv mere end velkommen til at udfylde vores publikumsundersøgelse og give din mening til kende her.

Med Politikens ord:
"Ligesom Metropolisbrikkerne nærmest væltede indre by med en forrygende kædereaktion, kan festivalerne levere ny inspiration i stride strømme... Den store gevinst ved Metropolis-biennalen er, at den lige siden starten i 2007 konsekvent og ambitiøst har skubbet til grænserne for, hvad teater kan være - og ikke mindst til, hvad byen er for en størrelse, og hvad vi er for nogle størrelser, der går rundt i den."


Metropolis 2013 er arrangeret af Københavns Internationale Teater med primær støtte fra Kunstrådets Scenekunstudvalg, Kunstrådet og Københavns Kommune. En række projekter har modtaget produktions- og turnéstøtte af IN SITU-netværket under META-projektet støttet af den Europæiske Kommission (DGEAC-Culture programme). Enkelte projekter er støttet af Det Obelske Familiefond, Det Kongelige Teater, Goethe-Institut Dänemark, Indre By Lokaludvalg, Institut Francais, La Mairie de Toulouse, Région Midi-Pyrénées, Région Rhône-Alpes, Terréal og The Flemish Authorities.

 

   
         
   
         
   
         
   
         
     

FOTO Thomas Seest

 

 

LABORATORY 2016
FESTIVAL 2015
LABORATORY 2014
FESTIVAL 2013
LABORATORY 2012
FESTIVAL 2011
LABORATORY 2010
FESTIVAL 2009
LABORATORY 2008
FESTIVAL 2007
LABORATORY 2007
LYSLYD 2008 - 2010

OM METROPOLIS
OM LYSLYD

METROPOLIS-BLOG
Reportager, interviews og anmeldelser fra
Metropolis Festival 2013
.