Vi har oplevet vores by og vores liv gennem en flok støvede tragikomiske klovnefigurer i en bunke af skrald; portrætteret af 100 københavnere i en gribende borgerundersøgelse; af to gadebørn under en bro; set gennem en 100m2 plasticboble, der inducerede storbyliv i alle afkroge af byen; indrammet i små kikkertudsnit af hverdagsliv med øje for poesien i detaljerne; iscenesat med 1500 teglsten manipuleret af virtuose artister; gennem virtuelle, interaktive vandringer og spil, der synliggør byens rytmer, sprækker og potentialer; og sat i relief af dansende plasticballerinaer båret af vinden.

30.000 tilskuere var med
Vejret var med os, anmelderne var med os, og vigtigst af alt var københavnerne med os. Metropolis Festival 2013 har ramt mere end 30.000 mennesker, der alle har fået et skud urban kunst, som har lagt kimen til at opleve byen fra nye perspektiver og mærke Københavns mange potentialer – menneskelige, arkitektoniske, erfaringsmæssige.
66 internationale kunstnere bragte deres 12 projekter til 23 udvalgte steder i København, 114 københavnere var med på scenen (eller i marken), og over 200 frivillige gjorde det hele muligt. En kæmpe tak til jer alle!
En gruppe bloggere har fulgt festivalen og lagt deres refleksioner og oplevelser til skue her. Og du er selv mere end velkommen til at udfylde vores publikumsundersøgelse og give din mening til kende her.
Med Politikens ord:
"Ligesom Metropolisbrikkerne nærmest væltede indre by med en forrygende kædereaktion, kan festivalerne levere ny inspiration i stride strømme... Den store gevinst ved Metropolis-biennalen er, at den lige siden starten i 2007 konsekvent og ambitiøst har skubbet til grænserne for, hvad teater kan være - og ikke mindst til, hvad byen er for en størrelse, og hvad vi er for nogle størrelser, der går rundt i den."
Metropolis 2013 er arrangeret af Københavns Internationale Teater med primær støtte fra Kunstrådets Scenekunstudvalg, Kunstrådet og Københavns Kommune. En række projekter har modtaget produktions- og turnéstøtte af IN SITU-netværket under META-projektet støttet af den Europæiske Kommission (DGEAC-Culture programme). Enkelte projekter er støttet af Det Obelske Familiefond, Det Kongelige Teater, Goethe-Institut Dänemark, Indre By Lokaludvalg, Institut Francais, La Mairie de Toulouse, Région Midi-Pyrénées, Région Rhône-Alpes, Terréal og The Flemish Authorities.
FOTO Thomas Seest
|