METROPOLIS|NY CIRKUS PÅ SKEMAET
  ENGLISH

OM KIT

PRESSE
NETVÆRK
ARKIV
SØG
KONTAKT

OM KØBENHAVNS INTERNATIONALE TEATER

Københavns Internationale Teater er drivkraften inden for den internationale scenekunst i Danmark.

Gennem et stort internationalt netværk og i samarbejde med mange lokale institutioner og partnere har Københavns Internationale Teater siden 1981 produceret mere end 50 internationale festivaler, workshops, seminarer, showcases og meget andet - med over 1500 inviterede ensembler, kompagnier og kunstnergrupper.

Københavns Internationale Teater ønsker til stadighed at sprænge de etablerede opfattelser af kunst og scenekunst og at præsentere helt nye genrer og tendenser inden for scenekunsten i videste forstand. I det hele taget vil vi skabe et unikt udbud af scenekunst, som begejstrer og inspirerer både publikum og de professionelle kunstmiljøer i Danmark.

De skelsættende kulturelle udtryk, det levende, det originale, det grænseløse og det livsvigtige er nøgleord for Københavns Internationale Teater. De danner udgangspunkt for vores aktuelle hovedprojekt:

METROPOLIS - platform for kunst og performance i byens rum
Med METROPOLIS rykker Københavns Internationale Teater ud af teatersalens faste rammer og ind i byen for at skabe kunst, liv og debat om den kreative by. METROPOLIS udfordrer og forvandler byrummet ved hjælp af stedspecifikke, tværkunstneriske oplevelser, der leger med skellet mellem hverdag og iscenesættelse. For METROPOLIS er byen både subjekt, objekt og ramme, og alle produktioner præsenteres i, for og med byen, primært i sommerhalvåret april til oktober.

METROPOLIS' vidensplatform, METROPOLIS LABORATORY, afholdes hvert andet år i samarbejde med nordiske og internationale samarbejdspartnere. Her mødes kunstnere, byudviklere, arkitekter, akademikere m.fl. for at udvikle, udveksle og diskutere kunstens møde med byen og kunstens rolle i byudvikling.

Læs mere her

NY CIRKUS
Københavns Internationale Teater fortsætter sit engagement i nycirkus, som
KIT introducerede for det danske publikum i 1987. Nycirkus er en del af METROPOLIS-programmet, og herudover arbejder KIT med udbredelsen af genren gennem Nycirkus på Skemaet, der bringer nycirkus ind i folkeskolen. Nycirkus på Skemaet er et samarbejde mellem KIT og 18 kommuner over hele landet støttet af Nordea-fonden.

Læs mere her

 

Københavns Internationale Teater blev stiftet i 1978 som en kulturel non-profit organisation på initiativ af Trevor Davies og Torben Schipper og er i dag en selvejende institution.

KONTAKT
Katrien Verwilt
Kunstnerisk- & Daglig ledelse

Trevor Davies
Kunstnerisk ledelse

Louise Kaare Jacobsen
Kommunikationskoordinator


Nils Engelbrecht
Produktionsleder

LEDELSE
Københavns Internationale Teaters kunstneriske ledelse består af Trevor Davies og Katrien Verwilt. Katrien Verwilt varetager desuden den daglige ledelse.

Katrien Verwilt er Cand.Mag. i Romansk Filologi og har taget sin teatervidenskabelige uddannelse ved universiteterne i Leuven (Belgien), Bologna (Italien) og Århus, inden hun blev elev hos Kaospiloterne. Herfra blev hun hentet til Kulturby96 som international sekretær og har siden 1998 været tilknyttet Københavns Internationale Teater.

Trevor Davies, stifter af Københavns Internationale Teater, er oprindeligt uddannet byplanarkitekt. Han har tidligere været bl.a. generalsekretær for Århus Festuge og København Kulturby 96 samt medstifter af Center for Kultur og Udvikling (CKU). Fra 2000 til 2006 var han leder af Salisbury International Arts Festival og New Writing Partnership, Norwich.

BESTYRELSE
Bestyrelsesformand: Kathrine Winkelhorn, Lena Brostrøm Dideriksen, Jørgen Sprogøe, Peter Elsass, Dorte Skot-Hansen og Tina Saaby.

STØTTE
Københavns Internationale Teater er primært støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Københavns Kommune. De enkelte festivaler og programpunkter bliver desuden støttet af nationale såvel som internationale fonde og partnere.

ÅRSRAPPORTER

- Årsrapport 2015
- Årsrapport 2014
- Årsrapport 2013
- Årsrapport 2012
- Årsrapport 2011

HISTORIK
Københavns Internationale Teater har arrangeret de legendariske Fools festivaler, Japan on Stage, The British are Coming, Dancin' City, Images of Africa, Sommerscene, Dancin' World og flere andre festivaler, seminarer og projekter.
Hvis du vil læse mere om disse, kan du tage en tur i arkivet.


2009- : Trevor Davies & Katrien Verwilt
2001-2008: Trevor Davies, Hans Christian Gimbel & Katrien Verwilt
1997-2000: Trevor Davies
1992-1996: Lene Thiesen
1987-1991: Trevor Davies & Lene Thiesen
1985-1987: Trevor Davies
1978-1984: Trevor Davies & Torben Schipper