METROPOLIS|NY CIRKUS PÅ SKEMAET
  ENGLISH

OM KIT

PRESSE
NETVÆRK
ARKIV
SØG
KONTAKT

NY CIRKUS FESTIVAL
13. - 28. AUGUST 2014

   
For Better or for Worse   Miss Dolly   La Poème
Cirque Aïtal   Marcel et ses drôles...   Jeanne Mordoj
Refshaleøen 13.-17. aug.

  Islands Brygge 13. aug.

  Byens Lys 14.-15. aug.

   
Cordes   Risque Zéro   Miettes
Alexis Rouvre   Galapiat   Rémi Luchez
KBH Musikteater 17.-19. aug.

  Refshaleøen 21.-24. aug.

  Carlsbergs Akademihave
22.-24. aug.

   
Oktobre   Clockwork   Hvad er Nycirkus?
Oktobre   Sisters   Se den lille præsentationsfilm
Dansehallerne 25.-27. aug.
  Dansekapellet 26.-28. aug.
   


Hvad er nycirkus? Det evige spørgsmål – uden svar. At definere en genre, der konstant genopfinder sig selv, prøver nye ting af og bryder grænser er lige så umuligt som at tæmme en artist. Alt er tilladt. Alt er muligt. Det er en fejring af kroppen i alle dens afskygninger. Det er levende, spektakulært, nørdet, rørende… Det er til hjertet, til hjernen. Og til alle.

Ny Cirkus Festival 2014 er 8 forestillinger på 8 steder i København over 16 dage. I år har vi håndplukket blandt den nyeste generation af europæiske artister, som bringer os deres (fri)modige bud på, hvad nycirkus anno 2014 kan. Og vi har lokket etablerede hit-forestillinger hertil, som endelig skal opleves i København. I telt, på scener, udendørs…

Festivalen åbner med cirkuskærlighed i manegen og flyvende akrobater under åben himmel. Karismatisk ægge-jonglering i gemt biograf. Reb serveret på 100 måder. Fandenivoldsk artisteri med knivkast, ild og øksebalancering. En mand, en rulle ståltråd og to pæle i al sin sublime enkelthed. En verdensmester i magi, der får virkeligheden – og mennesker – til at fordufte. Og hovedjonglering og hjulspin med sydlandsk charme og skandinavisk præcision.


Ny Cirkus Festival 2014 arrangeres af Københavns Internationale Teater i samarbejde med Byens Lys på Christiania, Dansehallerne, Dansekapellet, Københavns Musikteater og Refshaleøens Ejendomsselskab og med støtte fra Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Københavns Kommune samt EU Culture/Circus Work Ahead.

 

 

For Better or for Worse Cirque Aïtal
Miss Dolly Marcel et
ses drôles de femmes

La Poème Jeanne Mordoj
Cordes Alexis Rouvre
Risque Zéro Galapiat
Miettes Rémi Luchez
Oktobre Oktobre
Clockwork Sisters
Danmarksturné
Info Billetter