METROPOLIS|NY CIRKUS PÅ SKEMAET
  ENGLISH

OM KIT

PRESSE
NETVÆRK
ARKIV
SØG
KONTAKT

NY CIRKUS FESTIVAL 2016

 
MARATHON
Sébastien Wojdan
11.-12. aug. kl. 19.00 og 14. aug. kl. 17.00
  LE VIDE - ESSAI DE CIRQUE
Fragan Gehlker / Alexis Auffray / M. Verbèke
12., 13., 15., 16. aug. kl. 21.00
     
 
LA COSA
Claudio Stellato
13., 14., 15., 16. aug. kl. 19.00
  CAPILOTRACTÉES
Sanja Kosonen & Elice Abonce Muhonen
17., 18., 19. aug. kl. 19.00
     
 
FLAQUE
Defracto
17.-18. & 22.-23. aug. kl. 21.00
  FIDELIS FORTIBUS
Circus Ronaldo
20., 21., 22., 23., 24. aug. kl. 19.00
     
 
CIRQUE DÉMOCRATIQUE DE LA BELGIQUE - Pol & Freddy
22. & 23. aug. kl. 17.00
  UNKNOWN EVIDENCES
Kurt Demey / Rode Boom
24., 25., 26. aug. kl. 19.00
     
 
ANECKXANDER
Alexander Vantournhout & Bauke Lievens
26. aug. kl. 21.00, 27.-28. aug. kl. 20.00
  EXTREME SYMBIOSIS
Henrik & Louise
27.-28. aug. kl. 17.00
     

Ny Cirkus Festival 2016 er dedikeret til artisterne, til cirkuskunstnerne. Når vi ser dem i aktion, er det først og fremmest det virtuose, det farlige og det ekstraordinære, der fanger vores opmærksomhed. Vi beundrer dem for deres frygtløshed og evne til at overskride grænser. Sjældent ser vi den uendelighed af udmattende fysiske og mentale prøvelser, der går forud. Fejlene, uheldene, rutinerne og den kontinuerlige selvransagelse, der skaber og skærper den kunst, som de har viet deres liv til.

I år har vi inviteret kunstnere, som lader os kigge med bag facaden, og som med deres ærlighed og mod åbner både vores øjne og hjerter for, hvad cirkus kan fortælle os om livet. De vil os noget og lader ikke frygten for at fejle stå i vejen for at ramme os.

Knivkasteren, der går til grænsen af det mulige og bruger sig selv til sidste sveddråbe. Rebartisten, der leger farefuldt med faldet i en storslået og gribende jagt på livsmening. To tons træ som den uforudsigelige hovedperson i fire mænds komiske magtritual. Den ensomme klovn, der har brudt med familietraditionen og skaber sin helt egen udødelige cirkusmagi. Illusionisten, der manipulerer virkeligheden og får os til at tvivle på det åbenlyse. Den unge stjerneakrobat, som nådesløst udstiller sin plagede krop. Og de øvrige artister, som hver aften sætter sig selv på spil for os.

Københavns Internationale Teater har haft nycirkus på programmet siden 1987, og i år er sidste gang, at vi præsenterer kunstformen i sin egen festival. Nycirkus har vokset sig ud af sin form og kræver nyt land og nye friheder. KIT vil stadig præsentere nycirkus, men i andre formater og kontekster. Men i august fejrer vi kunstformen med 10 fantastiske forestillinger, der på vidt forskellig vis lader os mærke, hvordan nycirkus er en levende og vedkommende kunstart, der vil os mere end det spektakulære.

Ny Cirkus Festival 2016 er primært støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Københavns Kommune og præsenteres i samarbejde med AFUK, Dansehallerne, Den Grå Hal, REDA og ZeBU. Enkelte forestillinger er støttet af Amager Øst Lokaludvalg, Nørrebro Lokaludvalg, Wallonie-Bruxelles International og In Situ Platform, der modtager støtte fra EUs Creative Europe program.


 

 

MARATHON Sébastien Wojdan

LE VIDE - ESSAI DE CIRQUE
F. Gehlker / A. Auffray


LA COSA Claudio Stellato


CAPILOTRACTÉES Sanja
Kosonen & Elice Abonce Muhonen


FLAQUE Defracto


FIDELIS FORTIBUS
Circus Ronaldo


CIRQUE DÉMOCRATIQUE DE LA BELGIQUE Pol & Freddy


UNKNOWN EVIDENCES
Kurt Demey / Rode Boom


ANECKXANDER Alexander Vantournhout & Bauke Lievens


EXTREME SYMBIOSIS
Henrik & Louise


Info Billetter

Download programmet for Ny Cirkus Festival her